Vervolg van het proces kaas maken. Kruidenkaas maken, kazen in het pekelbad, kazen in de opslag en het plasticen van de kazen.
Na de eerste ronde kaas maken wordt er kruidenkaas gemaakt.
De kruiden worden toegevoegd aan de wrongel en de wei.
De kruiden, wrongel en de wei worden in de draineerbak gepompt.
En vervolgens hetzelfde proces als hiervoor beschreven.
Terwijl de kruidenkazen onder de pers staan worden de andere kazen in het pekelbad gedompeld.
Na enkele dagen worden de kazen uit het pekelbad gehaald.
En vervolgens worden de kazen in de opslag gelegd. Hier kan de kaas rijpen.
De kaas krijgt een speciale coating, ook wel plasticen genoemd. Dit wordt gedaan om de kaas te beschermen tegen schimmels en bacteriën. Het plasticen gebeurt met een spons. Er worden een aantal lagen aangebracht.
Tijdens de opslag wordt de kaas regelmatig gekeerd, hoe jonger hoe vaker.
En als de kaas voldoende tijd gehad heeft om op smaak te komen, komt deze in de winkel te liggen.